Virkestoffer

Vi har lagt ut en del slankepiller og slankeprodukter i bloggen her. Det er ofte mange virkestoffer som er både kjente og ukjente for mange. Derfor vil vi nå legge ut en liten liste som oppdateres jevnlig her med enkle forklaringer om hva de ulike virkestoffene i slankepiller er og gjør.Virkestoffer som starter med bokstaven A

Acai
Acai: Blir omtalt som den nye supermaten og har mange fordeler for folk som vil gå ned i vekt. Acai øker metabolismen / stoffskiftet, acai er kjent for å redusere stress. Stress kan i mange tilfeller føre til fedme. Acai senker kolestrolnivået og er svært rik på vitaminer, mineraler, antioksidanter, omega 3 og aminosyrer som styrker kroppen. Mange som inntar acai sier at energinivået i kroppen øker og man føler seg ikke så trøtt og slapp.Amlabær
Amlabær har høy konsentrasjon av vitamin C og er rik på bioflavanoider. Innenfor ayurvedisk medisin er amla kjent som en av de viktigste ingrediensene for anti-aldring.
Amlabær fåes kjøpt som tabletter.


Aloe vera
Aloe vera er kanskje den mest helbredende planten vi har - både utvortes og innvortes.
Aloe vera styrker immunforsvaret og er bra for fordøyelsen.
Virkestoffer som starter med bokstaven B
Betakaroten
Betakaroten: er et av de mest kjente og effektive karotenoidene. Betakaroten er til stede naturlig i en rekke frukt og grønnsaker, og konsentrasjonen er spesielt høy i gulrøtter. Ønsker man å dra nytte av betakarotens effekter bør dette tas som et kosttilskudd for å kunne tilføre kroppen tilstrekkelige doser som vil gi merkbare resultater.

Blåbær er en fantastisk antioksidant. Den bidrar til å øke mikrokretsløpet ved å stimulere dannelse av nye blodkar, styrke dem og øke den generelle ”helsen” til kretsløpet. Blåbær hjelper til med å regulere nivåene av blodsukker ved å bidra til å hemme vekst av sopp, gjær og bakterier. Blåbær er svært rike på flavanoider. Blåbær er blant fem på topp over matvarer med mye antioksidanter. I tillegg sies det at ekstrakter fra blåbær kan forsinke aldringsprosessen og gjøre hjernen klarere.

Bringebær Nyere studier viser at bringebær har en lignende effekt på fettforbrenningen som chili. I tillegg har de masse antioksidanter i seg.
Virkestoffer som starter med bokstaven C
Chili
Chili: inneholder capsaicin som øker blodsirkulasjonen til hender, føtter og muskler, samt sentrale organer i kroppen. Capsaicin øker energiomsetningen i kroppen og stimulerer forbrenningen.

Chilli er proppfull av helsegunstige stoffer som C-vitamin, antioksidanter, betakaroten og flavonoider, som styrker immunforsvaret og beskytter deg mot betennelser i kroppen.
Undersøkelser viser at chili senker blodtrykket ved å utvide årene, slik at blodet renner lettere. De sterke stoffene i chili (kapsaicin) gjør at du føler deg fortere mett, slik at du spiser mindre. Dessuten er den proppfull av vitaminer. Derfor er denne røde frukten en sikker vei til et sunt liv og smalere livvidde.

Chlorella er en veldig gammel encellet alge. Chlorella var den første grønne planten på jorda og det første leddet i næringskjeden. Hver celle i planten er selvforsynt og i stand til å gjennomføre livs- oppholdende funksjoner. Chlorella består av 60% protein og inneholder 8 essensielle aminosyrer, og mer klorfyll pr. gram enn noen annen plante i naturen! En spiseskje gir 300% av daglig inntak av vitamin B12 og vitamin C. Den er veldig rik på betakaroten.Virkestoffer som starter med bokstaven D
 

Damianablad Det er klinisk dokumentert, at dette preparatet reduserer matinntaget, skaper metthetsfølelse og tilfredshet og stimulerer energinivået. I mange former anvendes ekstraktet til begrensning av appetitten. Undersøkelser har vist, at damiana gjør fordøyelsen langsommere. Folk, som går på slankekur, føler seg deretter mette og tilfredse i lengere tid etter måltidene. Denne metthetsfølelsen kan hjelpe med å holde matlysten borte, skjære ned på kalorierne, og føre til vekttab.Virkestoffer som starter med bokstaven E
 


Virkestoffer som starter med bokstaven F
 


Virkestoffer som starter med bokstaven G

Gojibær
Glucomannan Suger bokstavelig talt opp sulten din. Glucomannan suger opp vann opptil 50 ganger sin egen vekt når den inntas sammen med et glass vann, så du føler deg raskere mett. Mens glucomannan ligger i magen og innvollene dine, absorberer det fett og øker fettets gjennomløp i kroppen slik at man unngår at det hoper seg opp.

Gojibær er proppfulle av næringsstoffer og egner seg godt som energigivende snacks.

Guarana er et effektivt appetittreduserende middel. Koffein i store doser er kjent for å akselerere hjerterytmen, stimulere skjelettmuskelen og få stoffskiftet, blodtrykket og hyperglykemien til å stige (dvs. et høyere sukkerinnhold i blodet). Den kombinerte virkningen av et høyere stoffskifte og mindre appetitt kan hjelpe til med å skape et kalorienergiunderskudd som fører til vekttap.


Grønn Te
Grønn Te: inneholder polyfenoler og koffein som stimulerer forbrenningen og øker den metabolske raten uten å kraftig øke hjertefrekvensen. Grønn te virker også vanndrivende, og har et svært høyt innhold av antioksidanter som beskytter kroppen mot frie radikaler.

Studier har vist at inntak av grønn te kan øke forbrenningen i kroppen med opptil 200 kcal per døgn. Det høres kanskje ikke så mye ut, men over tid snakker vi om mange kilo fett. Grønn te øker som sagt forbrenningen, men for å gjøre prosessen enda bedre i slankeøyemed – forbrenningen av fett skjer på bekostning av karbohydrater. Supert for fettforbrenningen altså. Grønn te reduserer appetitten og som en konsekvens inntar man færre kalorier.Virkestoffer som starter med bokstaven HHampfrø
Hampfrø er den rikeste kilden til essensielle fettsyrer i planteriket. Hampfrø inneholder også proteiner, vitaminer og mineraler. Et lite dryss gir ekstra næring til salaten.HCA kan redusere kroppens evne til å danne adipose, (fettvev), ved overspising. HCA kan også hemme kroppens evne til å omdanne karbohydrater til fett og kan undertrykke/dempe appetitten ved å øke nivåene av serotonin, en sentral hjernestimulator til matlyst.


Virkestoffer som starter med bokstaven I

Ingefærrot Bidrar til å absorbere giftstoffer , rense kroppen og understøtter fordøyelsen. Den bidrar til å fjerne gass fra fordøyelseskanalen. Ingefær bidrar til å lindre kvalme og understøtter utnyttelsen av andre urter i formelen.


Virkestoffer som starter med bokstaven J
 


Virkestoffer som starter med bokstaven K

Kakao
Kakao i rå, ubehandlet form er faktisk den matvaren som er mest rik på antioksidanter. Varen fåes som kakaobønne, nibs eller kakaopulver.
Hjemme kan du lett lage sunn sjokolade av kakao. Du kan også tilsette 1 teskje kakaopulver i smoothies osv.

Kalsium Kalsium gjør at fettcellene i kroppen tar opp mindre fett, i tillegg til at de også slipper fra seg mer fett i forbrenningen. Det er gjort 7–8 positive studier med kalsium. Én viste at overvektige gikk ned fem kilo etter ett år med inntak av kalsiumtilskudd. Gode kilder er sesamfrø, tahini (sesampuré), sardiner, soya og paranøtter. Du kan også ta tilskudd, som selges i helsekostforretninger, apotek og enkelte matvarebutikker.

Kanel  Kanel fører til at kroppen produserer mindre insulin. Dette er gunstig ettersom insulin stimulerer fettlagring og hemmer fettforbrenningen. Kanel har også mye antioksidanter.


Kamut hvetegress
Kamut hvetegress er kjent for å være mest basedannende av alle grønne grønnsaker. Kamut hvetegress er også rik på klorofyll og enzymer.
Varen taes lettest i smoothies eller i form av kapsler.


Kitosan er et naturlig fiberprodukt som er utvunnet fra kitin. Dette er et stoff som finnes i det ytre skjelettet til skalldyr som reker, hummer og krabber. Til forskjell fra cellulose fra planter, som er negativt ladet, har kitosan positivt ladede aminosyrer som binder seg til negativt ladet fett og gallesyre. Forskning viser kitosan kan binde seg til fett opp til 5 ganger sin egen vekt. Kitosan har blitt en populær fettblokker og et effektivt kosttilskudd for vektreduksjon. Kitosan er rik på fiber som også kan være nyttig for en bedre tarmfunksjon.

Koffein har i mange år været kjent som et stimulerende middel med hurtigt innsettende og oppkvikkende effekt. Det er først i de siste årtier, at egentlig forskning har kunne vise, at koffein øker utholdenhet bl.a. i forbindelse med sportsprestasjoner. Det har medvirket til utviklingen av koffeinpiller.

Hvorfor koffein har en prestasjonsfremmende effekt er det flere teorier om. Den klassiske forklaring er at koffein øker fettforbrenningen, hvilket sparer på musklernes glykogendepoter, som dermed forsinker tretthetsutviklingen.

Koffein er et naturstoff, som vi til daglig møter i bla. kaffe, te og cola. Koffein finnes også i guarana - en sydamerikansk plante som regnskogens indianere har brukt i århundreder for å klare store fysiske anstrengelser. Det er denne guarana som anvendes til produksjon av koffeinpiller samt andre slankepiller som Xenadril.


Kokosolje
Kokosolje (extra virgin) bidrar til å styrke immunforsvaret og opptaket av fettløselige vitaminer.
Kokosolje gir langvarig energi og stabiliserer blodsukkeret. Varen egner seg både på brødskiven og til steking, baking og frityrsteking.


Krom Er et vidunderlig mineral som hjelper kroppen til å nyttiggjøre seg insulin ordentlig. Dette bidrar til å stabilisere blodsukkernivåene. Det er vanskelig å få i seg tilstrekkelig mengde krom gjennom kosten, på grunn av knapphet i jordsmonnet og i matvarer med høyt sukkerinnhold, samt mel som vasker ut krom fra systemet. Krom bedrer opptaket av glukose til cellene, noe som gjør den til en nyttig energibidrag. Den hjelper videre til å øke innholdet av fettfritt kroppsvev, som fremmer fettfri muskelmasse, og bidrar til å normalisere fettlagret i kroppen ved bedre å utnytte energien.
Kan dempe søtsuget og har samme effekt som kanel ved at det øker insulinfølsomheten. Finnes i: Fullkornprodukter, nøtter og innmat. Nøtter kan du for eksempel ta med på jobben og spise mellom måltider. Erstatter du 500 kalorier fra andre matvarer med nøtter, går du ned i vekt.


Kromklorid er kjent for å forbedre virkningen av insulin, et hormon som er avgjørende for stoffskiftet og lagring av karbohydrater. Dette resulterer i en kroppsmasse med mindre fett og mer slanke muskler. Kromklorid er utbredt blant atleter og folk som går på slankekurer fordi det bygger opp slank muskelmasse, gir mer energi og reduserer kroppens fett- og proteinstoffskifte. Samtidig hjelper det med å redusere søtsug.
Virkestoffer som starter med bokstaven L

Løvetann har veldig høyt innhold av jern, kalsium og kalium. Den hjelper også med å rense blodstrømmen, fjerne overskuddsvæsker, fremmer regelmessighet i fordøyelsen, og bedrer funksjonen til bukspyttkjertelen, milten, nyrene og blæren. Den bidrar til å stimulere produksjonen av galle, som i sin tur bedrer den generelle leverfunksjonen.Virkestoffer som starter med bokstaven M
 

Mangifera Indicia Dette preparatet er et mangoekstrakt. Undersøkelser og prøver har vist at mangoekstrakt gjør det mulig å gå ned i vekt ved å stimulere produksjonen av fettforbrennende enzymer. Laboratorieforskning har dessuten påvist at ekstrakter fra denne plantens frø begrenser kroppens fettproduksjon ved å påvirke visse gener og enzymer som regulerer stoffskiftet. De har også et betydelig antioksiderende potensiale.

Marikåper inneholder kjemikalier som kalles tanniner, som kan få stoffsiktet til å øke, og flavonoider som kan ha en beskyttende virkning på hjertet og styrke kroppens generelle helsetilstand.Virkestoffer som starter med bokstaven N
 


Virkestoffer som starter med bokstaven O

Olea europaea En stoffskiftesimulator som kan bidra til å senke sukkermengden som absorberes av kroppen, samt fettstoffnivået i blodet, og dermed forårsake et betydelig vekttap, spesielt i kombinasjon med andre helsefremmende planteekstrakter.

OMEGA-3 De fleste vestlige mennesker har en ubalanse mellom omega-3 og omega-6, noe som blant annet er medvirkende til hjerte- og karsykdommer. Derfor er det viktig å få nok omega-3-fettsyrer. I tillegg øker det forbrenningen. Kroppen frigjør de mest umettede fettypene først. For eksempel har laks og pølse det samme antallet kalorier, men spiser du laks, går forbrenningen raskere. Finnes bl.a i: Fet fisk, valnøtter, linfrø, rapsolje.

Opuntia Ficus Indica er en kaktus som vi finner hovedsakelig i Sør-Europa, Nord-Afrika og LatinAmerika. Av kaktusen brukes de tørkede bladene. Virkningen blir da at det binder sammen fettet i magen til en masse som så skilles ut fra kroppen. Dermed hindres en stor del av fettet fra å tas opp i fordøyelsessystemet for så å ende opp som fettreserver. Finnes i slankpillene NeOptuniaLipo.


Virkestoffer som starter med bokstaven P

Peppermynte har mange gode egenskaper i forbindelse med fordøyelsen. Dårlig fordøyelse er årsaken til mange vektproblemer, og det er vanskelig å gå ned i vekt hvis fordøyelsen ikke er på topp. Den siste nye slankende ingrediensen vil hjelpe kroppen med fordøyelsen og absorbering av næring, stimulere stoffskiftet samt eliminere giftstoffer. Den
gir deg også den energien du trenger for å komme deg opp av sofaen og begynne å trene. Peppermynteekstraktet stimulerer stoffskiftet til å utnytte
energiinntaket bedre, og fremmer utholdenhet og styrke.


Phaseolus vulgaris som finnes i hvite hagebønner er et ekstrakt som har vist seg å ha en god effekt ved vektreduksjon. De hvite hagebønnene hemmer et spesielt enzym som må til for å spalte stivelse i tarmen. Når dette enzymet ikke fungerer som det skal blir resultatet at mindre kalorier tas opp i kroppen og mye av stivelsen skylles ut gjennom tarmsystemet. Hagebønnene blokkerer på denne måten kalorier fra maten vi spiser og resultatet blir at vi går ned i vekt. I tillegg til å blokkere karbohydrater har hvite hagebønner også vist en god effekt på appetitten.

PROTEIN OG KARBOHYDRATER Protein er en viktig faktor i kroppens fettforbrenning fordi det bygger muskler, men også karbohydrater er viktig. Proteinpulver som du kan mikse til milkshake, finnes i mange smaker. Da får du i deg både proteiner, karbohydrater, vitaminer og mineraler samtidig. Langsomme karbohydrater finnes i blant annet grønnsaker, belgfrukter, soya og soyaprodukter, hvitt magert kjøtt, fisk, skummt melk, fullkornpasta. Proteiner får du fra kjøtt, fisk, egg, skalldyr og magre meieriprodukter. For eksempel gir 125 g kjøtt eller fisk rundt 25 g protein, det samme gir 3–4 egg. Også karbohydratbehovet varierer etter hvor aktiv du er. Ønsker du å slanke deg, er det ingen nedre grense for hvor mye karbohydrater du trenger.
Virkestoffer som starter med bokstaven Q
 


Virkestoffer som starter med bokstaven R

Rhodiola Rosea Ekstrakt fra Rhodiola rosea eller rosenrot kan medvirke til å aktivere den hormonfølsomme lipasen og øke nedbrytningen av lagret fettvev. I kliniske undersøkelser har rosenrot ført til forbedringer i form av økt fysisk kapasitet og muskelstyrke, redusert stress og bidratt til betydelig vekttap.

Rosmarin er en virkningsfull antioksidant, som beskytter kroppens organer fra skadelig frie radikaler. En urt som er meget bra for kretsløpet, som har vist seg å være bra for muskelsmerter og for å bedre blodomløpet. Rosmarin senker også blodtrykket hos pasienter med forhøyet blodtrykk, og lindrer allergier ved å regulere frigjøringen av histamin.
Virkestoffer som starter med bokstaven S

Sort karvefrø Får stoffskiftet til å øke, bryter ned fettlagre og holder suget etter karbohydrater nede, reduserer oppblåsthet og vann i kroppen, øker fettforbrenningen, spesielt fettlagre i vev, reduserer appetitten, tilfører kroppen energi og motarbeider tretthet ved å styrke immunforsvaret.


Spirulina
Spirulina er en blågrønn, spiralformet ørliten alge. Spirulina er bl.a. en fremragende antioksidant. Den er også kalt naturens gave til et lettere liv. Spirulina har en appetittnedsettende virkning, og er særdeles velegnet kosttilskudd under faste og slankekurer. Spirulina-algen har et svært høyt innhold av betakaroten, vitamin B12, og klorofyll som setter i gang viktige prosesser i kroppen ved omdanninger av vitaminer og mineraler. Spirulina inneholder 10 ganger mer betakaroten enn gulrøtter, 50 ganger mer jern enn spinat, 10 ganger mer kalsium enn melk, 5 ganger mer klorofyll enn grønne blader og 3 ganger mer protein enn fisk. Spirulina inneholder dessuten vitamin B12, magnesium, enzymer og verdifulle fettsyrer.Virkestoffer som starter med bokstaven T

Tart cherry
Tart cherry inneholder 6 ganger mer antioksidanter enn enn blåbær.
Tart cherry er betennelsesdempende og kan lindre leddplager. Varen kjøpes flytende og blandes med vann til en enkel og sunn energidrikk.
Virkestoffer som starter med bokstaven U
 


Virkestoffer som starter med bokstaven V
 


Virkestoffer som starter med bokstaven W
Wakame
Wakame
Wakame er en spiselig sjøalge/tang, meget godt kjent i Japan og brukt i svært lang tid, bla. i såkalt miso suppe. Denne sjøplanten innholder fucoxanthin som er dokumentert å kunne forbrenne fettvev. Fucoxanthin fra wakame har i prekliniske forsøk dokumentert antifedme effekt i hvitt fettvev, som igjen fører til fett-oksidasjon og omdannelse av energi til varme.

Virkestoffer som starter med bokstaven X
 


Virkestoffer som starter med bokstaven Y

Yerba mate har rykte på seg for å redusere tretthet, nedtrykthet og hodepine, samt å fremme vekttap. Det utløser økt energi og årvåkenhet og påvirker også varmeproduksjonen. Denne prosessen får kroppen til å forbrenne fett for å få kroppstemperaturen til å stige.Virkestoffer som starter med bokstaven Z
 


Virkestoffer som starter med bokstaven Æ
 


Virkestoffer som starter med bokstaven Ø
 


Virkestoffer som starter med bokstaven Å
 
 
Gå tilbake: Til toppen | Slankepiller | Helsekost
Copyright © 2011. Slankeprodukter - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger